Over De Akker

Christelijk boekenhuis de Akker is een non-profit stichting, die draait op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Onze ambitie

Met ons werk streven we meerdere doelstellingen na:

  • Evangelisatie. De verbreiding van Gods Blijde Boodschap in Bijbel, boek, muziek en beeld.
  • Het bieden van een plaats voor rust, ontmoeting en verdieping voor onze klanten en vrijwilligers. In werkritme, als mensen hun werk verliezen of juist weer aan het werk willen.
  • Ondersteuning van goede doelen voor Twenterand en omgeving, in overeenstemming met onze doelstellingen voor evangelisatie en diaconaat

Geschiedenis

In september 1994 kwam dominee G. de Fijter in gesprek met mevrouw Jansen over het beëindigen van haar boekhandel aan de Wethouder Potstraat. Er werd contact opgenomen met mevrouw Smoes, die al ervaring had opgedaan met ‘de Boekentafel’, om te horen hoe zij er over dacht om dit werk via een stichting voort te zetten. Mevrouw Smoes was direct enthousiast en al op 20 oktober 1994 werd er een werkgroep gevormd om dit te realiseren.

Rap tempo

Nadat een aantal vrijwilligers was gevonden, moesten er veel dingen worden georganiseerd. Er werden bezoeken gebracht aan vergelijkbare winkels, er werden producten ingekocht en vrijwilligers moesten worden getraind. En  -niet onbelangrijk- moest er een winkelpand komen. Dit werd gevonden aan het Westeinde 237a, het pand van naaimachinehandel Engberts.
Slechts drie maanden later, op 1 december 1994 werd de winkel geopend door mevrouw Jansen – Van het Laar.

Succesvol

Vanaf de eerste dag bleek de winkel zo’n groot succes dat al na vier jaar moest worden uitgekeken naar een groter pand. Dit werd gevonden, een stukje verderop, op 305. Dit was voormalig slijterij Winkel.

Een verbouwing was nodig. Deze werd met de onmisbare hulp van veel vrijwilligers gerealiseerd. In mei 1999 kon de nieuwe winkel feestelijk worden geopend. De nieuwe winkel bood mogelijkheden om het aanbod verder uit te breiden. Ook konden nieuwe artikelen nu beter worden gepresenteerd.

Uitbreiding

In 2006 werd besloten om ‘de smederij’ achter de winkel te verbouwen tot magazijn en keuken. Hierdoor ontstond in de winkel nog meer ruimte om de artikelen overzichtelijker te presenteren. Opnieuw zorgden veel vrijwilligers ervoor dat deze verbouwing kon worden gerealiseerd!

De Akker: winkel van nu!

Vandaag de dag beschikt de ‘De Akker’ over een ruime, modern ingerichte winkel met een breed aanbod aan diverse, eigentijdse producten.