Goede doelen

Christelijk boekenhuis de Akker is een non-profit stichting, die draait op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Doelstellingen

Met ons werk streven we meerdere doelen na:

  • Evangelisatie. De verbreiding van Gods Blijde Boodschap in Bijbel, boek, muziek en beeld.
  • Het bieden van een plaats voor rust, ontmoeting en verdieping voor onze klanten en vrijwilligers. In werkritme, als mensen hun werk verliezen of juist weer aan het werk willen.
  • Ondersteuning van goede doelen voor Twenterand en omgeving, in overeenstemming met onze doelstellingen voor evangelisatie en diaconaat.

Aanvraag ondersteuning

Goede doelen die voldoen aan de bovengenoemde doelstellingen, kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Een eventuele bijdrage moet binnen een jaar na verlening besteed zijn.

Wilt u voor uw stichting of organisatie een aanvraag om ondersteuning doen? Dat kan. Vul daarvoor onderstaand aanvraagformulier in een stuur dit naar info@akkerboek.nl. Aanvraagformulier Akker ondersteuningsfonds.

Ondersteuning in voorgaande jaren

De afgelopen jaren hebben we de volgende doelen mogen ondersteunen.

2019:
1. Dabar in Vriezenveen. Spellen aanschaffen ter evangelisatie en contact leggen met  kinderen en campinggasten.
2. Soulfoodbrunch tijdens Vriezenveen 650 jaar. Evangelisatie d.m.v. een brunch vanuit alle kerken. Budget voor evangelisatiemateriaal en PR.
3. Stichting Ondersteuningsproject Roemenië, diaconale hulp , ondersteuning van gezinnen. Bijdrage voor boodschappenpakketten en incontinentie materiaal.
4. Koor Clavis in Vriezenveen, muzikale voorstelling: geloof uiten met popmuziek. Bijdrage voor PR -flyers of posters, huur beamer en beam team, kerkversiering en koffie na de tijd.
5. Bidden langs het kanaal in Vroomshoop. Vijf kerken die samen werken langs het kanaal (bidden langs het kanaal). Promoten van activiteiten door posters en spandoeken.
6. Huis van vriendschap in Nijverdal. Uitgangspunt van dit plan is dat er vanuit de hectiek van het leven steeds meer vraag is naar ’kloosterachtige’ belevingsplaatsen.
7. Zendingskrans Monica. Bijbelstudie en aandacht voor de zending binnen de Hervormde Gemeente Vriezenveen. Jaarlijkse verkoopmiddag voor een project van de GZB. Oliebollen actie: Meer klanten trekken voor de verkoopmiddag d.m.v. verkoopkraam.
8. Jeugdvereniging Ps 119:9 Vriezenveen. Met jongeren bijeenkomen om leuke dingen te doen en samen bezig te zijn met het geloof. Bijdrage voor regelen sprekers en voor cursus materiaal.
9. Kinderclub Aadorp, clubavonden voor kinderen om de liefde van Jezus over te brengen op hen en ook op hun ouders. Bjidrage om de materialen te kunnen financieren (bijv. huur springkussen). 
10. Jongerendienst-commissie Vriezenveen. Bijdrage voor bijbelstudie onder mom van “Als wij wat van Gods liefde en het geloof willen overbrengen op de jongeren dan zullen we zelf ook dichtbij elkaar moeten staan en in relatie met God.”
11. Jeugdraad Hervormde Gemeente Westerhaar. Organiseren #hetkeldertje in samenwerking met basisscholen in Westerhaar. Kinderen met evangelie in aanraking laten komen (jonge tieners groep 8). Bijdrage voor map en opknappen #hetkeldertje.
12. Vakantie bijbelweek Vriezenveen. Een week lang elke dag een ander verhaal vertellen aan kinderen over God en erover zingen en daarna ze iets leuks laten maken. Bijdrage aan posters, flyers en spandoeken.
13. M.C. De Rankjes in Vriezenveen. Clubavonden voor meiden van groep 3 t/m 8. Zingen, bidden en bijbellezen met daarna knutselen of een spelletje. Aanschaffen van boekjes voor kerst.
14. Koor Rejoice in Westerhaar. Door het zingen van Christelijke liederen mensen dichter bij elkaar te brengen in het geloof en Gods boodschap uit te dragen. Bijdrage voor nieuwe boxen en microfoons.
15. Stichting Manna in Twenterand. Ondersteuning van mensen in geldnood (in Twenterand) op verschillende manieren. Bijdrage voor inrichting van nieuwe locatie voor bv. opslag voedsel.
16. Stichting Waypoint Twenterand. Vanuit de Christelijke identiteit nieuwe wegen vinden en een extra mijl gaan om verslaafde mensen en kwetsbare jongeren weer een perspectief te bieden. Bijdrage voor buddy project.
17. PCOB Den Ham. Bevorderen van sociale contacten in de christelijke gemeente. Bijdrage in bonnen.
18. Kerk “Eben Haëzer” Almelo. Bijdrage aan 1) Project van familie Bargeman in Cambodja en 2) Stichting Present Almelo.
19. St. Chr. Openbare Uitleenbibliotheek. Christelijke boodschap wordt overgedragen bij jong en oud. Een bijdrage voor het project ‘Kind en Bijbelse thema’s’.
20. Stichting Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen. Vakantie bijbelweek in Leordeni in Roemenië.
21. Bijbelkring Vriezenhof, Vriezenveen. Bijdrage voor bijbelkring waarin wordt gelezen over God en gezongen en nog meer.
22. 24 Jesus Vriezenveen. Bijdrage voor mannenweekend.
23. Evangelisatie commissie Baptisten Gemeente ’t Lieniezer Vroomshoop. Bijdrage voor ‘Oos Plekkie’.
24. De Koningshoeve goes Namibia. Mei 2020 zal een groep van 12 mensen verbonden met de Koningshoeve naar Namibië gaan en zullen daar 2 weken werken aan veilige, waterdichte huisjes in sloppenwijk in Windhoek. Bijdrage voor de reiskosten van 12 personen.
25. Stichting kinderhulp Tsjernobylramp. Kinderen rondom Tsernobyl leven in een gebied met veel te hoge radioactiviteit. Bijdrage voor een gezondheidsvakantie voor deze kinderen.
26. Praise4Kids, Hervormde Gemeente Vriezenveen. Kinderen tussen de 3 en 10 jaar bekend maken met het Evangelie en de liefde van God. Bijdrage voor spandoeken  zodat ze meer mensen kunnen trekken.
27. GKV Kruiskerk Daarlerveen. Bijdrage voor project.
28. Baptisten gemeente Westerhaar. D.m.v. 2 kerstdiensten het evangelie op een laagdrempelige manier brengen aan iedereen binnen Twenterand.
29. House of hope and Glory. Bijdrage voor het maken van een nieuw kindertehuis, specifiek opknappen van oud gebouw.
30. Baptistengemeente ‘t Lienezer Vroomshoop. Bijdrage voor ‘crea avonden’.
31. World Servants groep Daarle. Organisatie die er voor zorgt dat jongeren naar verschillende landen gaan in navolging van Jezus.
32. Baptisten gemeente Vroomshoop. Voor DeltaFM gewijde muziek maken op zondag morgen.
33. Stichting LeLe Baratai-Oikodomos in Roemenië. Bijdrage voor armoede bestrijding.
34. Vakantiekinderkamp Albanië Alo Mik. Jongeren evangelisatie in Albanië via vakantiekampen. Bijdrage voor trainingsweekend voor de leiding.


2018:
1. Baptisten gemeente Westerhaar. D.m.v. 2 kerstdiensten het evangelie op een laagdrempelig evangelisatie manier brengen aan iedereen binnen Twenterand.
2. Stichting Helping Hands / Peter & Tineke ‘t Lam. Overgangssituatie vanuit Israel. Peter ’t  Lam runt een houtwerkplaats voor jongens met een verstandelijke beperking, Tineke ondersteunt gezinnen met kinderen die lijden aan de huidziekte E.B.
3. Gereformeerde kerk “de Bron” Westerhaar. Jongeren die niet zo vaak meer in de kerk komen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met elkaar en met het geloof door een “terrassendienst” voor jongeren met een gezamenlijke maaltijd.
4. Stichting Werkgroep Oost —Europa Vriezenveen. Project “Schoon genoeg”. Mogelijk maken van goed sanitair en veilige drinkwatervoorzieningen voor de allerarmsten in Albis en Icafalva.
5. Werkgroep Albanië Vriezenveen. Humanitaire hulp ter plekke d.m.v. voedselvoorziening en verbetering leefomstandigheden. Dit jaar: beter onderdak voor gehandicapten jongen (lekkage-> schimmel).
6. Stichting Manna, Twenterand. Inrichting van nieuwe locatie voor bijvoorbeeld opslag voedsel.
7. Mannen Event, Vriezenveen. Het evangelie op laagdrempelige manier onder mannen verspreiden en onderlinge verbondenheid als christenen vergroten. Budget voor sprekers.
8. Cross-Over, Vriezenveen. Laagdrempelige cross-over diensten, ingesteld op randkerkelijken en niet- kerkelijken. Digitale leadsheets voor bands in de kerk.
9. Jeugdraad Hervormde Gemeente Westerhaar. Organisatie kidspraise i.s.m basisscholen in Westerhaar. Kinderen met evangelie in aanraking laten komen.
10. Hersteld Hervormde Gemeente Vriezenveen. Nederlandse Patiënten Vereniging: diaconaat m.b.t. de ziekenzorg, mantelzorg, opstarten jongerengroep NPV.
11. Multiculturele maaltijden CCK2, Vriezenveen. Elkaar en elkaars leefwereld en cultuur beter leren kennen en sociale netwerken te vergroten. Budget voor versiering zaal.
12. Bijbelquiz NBG, Vriezenveen. De bijbelquiz van het NBG in combinatie met een verteller zorgt voor een evangeliserend karakter. Kosten voor het inhuren verteller, een hapje en een drankje, en de prijzen voor de avond.
13. Baptistengemeente ‘t Lieniezer Vroomshoop. Groep jongeren gaat in de meivakantie helpen bij verschillende projecten in Nederland en België. Verlaging bijdrage die jongeren zelf moeten leveren verlagen.
14. Jongerendienstcommissie Vriezenveen. Bijdrage voor een bijbelstudieweekend voor de JDC. “Als wij wat van Gods liefde en het geloof willen overbrengen op de jongeren dan zullen we zelf ook dichtbij elkaar moeten staan en in relatie met God.”
15. Kinderclub Aadorp. Clubavonden voor kinderen om de liefde van Jezus over te brengen op hen en ook op hun ouders. Bijdrage voor materialen.
16. Verspieders Express, Daarlerveen. Een plek bieden waar volop de ruimte is God en elkaar te leren kennen. Muziekbundels voor gebedsgroep en groeigroep.
17. CGK “Eben Haëzer”,  Almelo. 1. Project jeugd: opknappen van een multifunctioneel/pastoraal centrum in Roemenië. 2. Stichting Present Almelo.
18. M.C. De Rankjes, Vriezenveen. Clubavonden voor meiden van groep 3 t/m 8. Zingen, bidden en bijbellezen met daarna knutselen of een spelletje. Bijdrage voor gezellige feestmiddag ter ere van 70-jarig bestaan.
19. Stichting Rejoice, kinderkoor Westerhaar. Door het zingen van Christelijke liederen mensen dichter bij elkaar te brengen in het geloof en Gods boodschap uit te dragen. Bijdrage voor nieuwe bladmuziek.
20. Vakantie Club Week Aadorp. Jeugd Aadorp in contact brengen met het geloof. Bijdrage voor springkussen huren en high tea.
21. JV Psalm 119:9 en Stjaavelin Junior- autowas acties. Met jongeren bijeenkomen om leuke dingen te doen en samen bezig te zijn met het geloof. Bijdrage voor aanschaf van 2 hogedrukreinigers met benodigde slangen en koppelingen.
22. Zendingskrans Monica. Bijbelstudie en aandacht voor de zending binnen de Hervormde Gemeente Vriezenveen. Bijdrage voor reclame spandoeken jaarlijkse verkoopmiddag.
23. Stichting Waypoint Twenterand. Vanuit christelijke identiteit nieuwe wegen vinden en een extra mijl gaan om verslaafde mensen en kwetsbare jongeren weer een perspectief te bieden.
24. Jose op Missie, Wierden. Jeugdevangelisatie in Zuid-Afrika.
25. PCOB,  Den Ham. Bevorderen van sociale contacten in de christelijke gemeente.
26. Stichting Boost gospel festival, Den Ham. Door ontwikkeling festival organisatie.
27. St. Chr. Openbare Uitleenbibliotheek, Vriezenveen. Christelijke boodschap wordt overgedragen bij jong en oud. Een bijdrage voor het project “Kind en Bijbelse thema’s”.
28. Stichting Ondersteuningsfonds Roemenie, Vriezenveen. Diakonale hulp , ondersteuning van gezinnen.
29. Vakantiekinderkamp Albanie Alo Mik. Jongeren evangelisatie in Albanië via vakantiekampen. Bijdrage voor trainingsweekend voor de leiding.
30. SLB-Roemenië LeLe BaratJai Oikodomos. Voedselvoorziening voor allerarmsten.

2017:
1. Christelijke Jeugdvereniging Psalm 119:9, te Vriezenveen voor nieuwe liedbundels en wenskaarten
2. Bijbelquiz, Twenterand & 500 jaar Reformatie voor start van de organisatie en prijzen Bijbelquiz 2017
3. Dabarteam Berkenven Vriezenveen voor nieuwe poppenkastpoppen bij de kinderclub
4. Stichting De Ontmoeting, Almelo voor Start missionair keuken project
5. Stichting Steunfonds VluchtelingenWerk Twenterand, voor leningen aan nieuwe vluchtelingen
6. MeisjesClub  De Rankjes, Vriezenveen voor aanschaf nieuwe zangbundels Op Toonhoogte
7. Baptisten Gemeente,  Westerhaar voor evangelisatie bij Kids- &  Teenzone
8. Bijbelkring De Vriezenhof, Vriezenveen voor kleine attenties bij feestdagen voor vrijwilligers en bewoners
9. A Stichting Reflection,Jeugdwerk Wijk Next/ Oost, Vriezenveen voor project de Koffer Geloofsopvoeding,
B Stichting Reflection,Jeugdwerk Wijk Next/ Midden, Vriezenveen voor project de Koffer Geloofsopvoeding,
C Stichting Reflection,Jeugdwerk Wijk Next/ Zuid, Vriezenveen voor project de Koffer Geloofsopvoeding
10. Stichting Reflection,Jeugdwerk Wijk Next/ West, Vriezenveen voor project de Koffer Geloofsopvoeding
11. Jeugddienstcommissie PKN Vroomshoop voor uitvoering The Passion 2018
12. Stichting Lele Baratjai OIKODOMOS te Vriezenveen voor verbouwing Hospice in Lelei, Roemenie
13. Hervormde Gemeente PKN te Westerhaar voor Start Kinderkoor His Voice- geluidsapparatuur
14. Werkgroep Albanië Vriezenveen voor opzet ziekenvervoer in RRogozhine/ Kavaje, Albanie
15. Stichting Budget Op Orde Twenterand (BOOT) voor adoptie van een SchuldHulpMaatje
16. Stichting Helping Hands/ Peter & Tineke t Lam,  Israel voor nieuwe zaag-apparatuur Sociale Werkplaats Bethlehem
17. Stichting Moreira/ Dollen- Joyce in Brazilie  voor start gezinsproject Mao Amiga-Helpende hand
18. Vakantiebijbelweek Vriezenveen voor HGJB project Aan tafel
19. Doing-good Noah Bolte, Vriezenveen voor Project Malawi-Chitipi, Children of the Nations
20. Flame-ON, Vriezenveen voor doorstart Tiener-Jongerenwerk
21. VBW middaggroep te Vriezenveen voor nieuwe T-shirts voor middagteam VBW
22. IKEG (Interkerkelijk Kinder Evangelisatie Genootschap) Apeldoorn voor interkerkelijke Evangelisatie gericht op kinderen
23. Stichting Waypoint Twenterand  voor uitbreiding hulp bij verslaving/ toerusting kerkelijk vrijwilligers
24. Stichting Sadiki te Vriezenveen, voor Bijbelles met maaltijd,Sadiki Children Bible School, Nairobi
25. CGK ‘Eben Haezer’ te Almelo voor interkerkelijke Evangelisatie Ruiterdagen 2017 Almelo
26. Stichting Werkgroep Oost-Europa te Vriezenveen voor medicijnen en hout voor Fertholmash, Ukrain
27. Stichting Christelijke Openbare Uitleenbibliotheek te Vriezenveen  voor Project uitbreiding aanbod voor jongeren & aantrekken nieuwe lezers
28. Stichting Ondersteuningsfonds Roemenië te Vriezenveen voor levensmiddelenpakket/ incontinentie materiaal voor arme gezinnen
29. World Servants, Groep PKN- Vroomshoop voor jongerenreis 2017 Bolivia/Guatemala
30. Manna Happy Kids, Twenterand voor verjaardagspakket

2016:
Werelddiakonaat:
1. Stichting ondersteuningsfonds Roemenië Vriezenveen – Diaconale hulp aan arme gezinnen
2. Stichting Lele Baraljas (SLB) Vriezenveen – uitbreiding warme maaltijdvoorziening in Gacaseni
3. Compassion via Muskathlon – Kind-sponsorproject Oeganda 2016
4. St. Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen – tunnelkas in Ege Roemenië, tuinderij voor verstandelijk gehandicapte weesjongens
5. Werkgroep Albanië Vriezenveen – Watervoorziening in Progonat in Gjirokaster Albanië
6. Russisch Vocaal Ensemble (RVE) Almelo – Concert met Politieorkest voor Stichting Kinderen van Uganda
7. Stichting Helping Hands, Peter en Tineke ’t Lam, Israël – Arbeidsintegratie voor Arabische vrouwen in Bethlehem

Evangelisatie:
8. PKN Hervormd Westerhaar – Zangfestival ‘One-Ness’
9. CGK Almelo Lichtjestocht 2016 – Het Kerstevangelie laagdrempelig zichtbaar in Almelo
10. Gereformeerde kerk Westerhaar PKN – Liedboeken voor kerkradioluisteraars
11. Stichting Christelijke openbare uitleenbibliotheek Vriezenveen – vernieuwde opzet voor lezersbehoud & uitbreiding
12. Thuis Front Team Anna Bolte Vriezenveen – Anna Bolte aan boord van ‘Logos Hope’
13. Jeugddienst commissie PKN Vroomshoop – The Passion uitvoering 2017
14. Bijbeltuin Den Ham – Inrichting Bijbeltuin op de Mageler Es nabij de Joodse begraafplaats
15. Bond tegen het Vloeken Veenendaal – KlasseTaal, voorlichtingsproject op scholen

Binnenlands diakonaat:
16. Stichting Waypoint Twenterand – hulp en ondersteuning voor verslaafde jongeren
17. Stichting Steunfonds Vluchtelingenwerk Twenterand – Hulp en ondersteuning voor vluchtelingen
18. Stichting Manna Voedselbank Twenterand – Manna Happy Kids (verjaardagsdozen)

2015:
1. Bond tegen vloeken
2. St.ondersteuningsfonds Roemenië
3. Vjenne goes Kenia
4. Herv.jeugd Westerhaar
5. Operatie Mobilisatie
6. St.Kinderhulp Tsjernobyl
7. St. Lele Baratai Oikodomos
8. Jeugdclub ’t Anker Aadorp
9. Werkgroep Albanie
10. Kerkinactie Vroomshoop
11. Reflection
12. 40 jr.Clavis,
13. Interkerkelijk koor Vriezenveen
14. Reflection vakantiebijbelweek middagprogramma
15. Bijbelkring Vriezenhof
16. St. Helping Hands
17. St. Volg Mij
18. Dabar Berkenven.

2014:
1. St. Sadiki
2. St. Tjernobylkinderen
3. Manna

2013:
1. PKN Vroomshoop Kerk in Actie
2. Ger.Kerk Vriezenveen koffertjes
3. Manna “kids” project
4. PKN Westerhaar jeugdalpha
5. St. Helpt Roemenië.

2012:
1. Evangelische Gemeente Hebron
2. Herv.Gem.Westerhaar
3. St.Sadiki
4. Werkgroep Albanie Vriezenveen voor te bouwen brug
5. MEER
6. St.Reflection
7. Wijkteam Ger.Kerk

2011:
1. Vakantieproject asielzoekers uit het AZC Almelo
2. Bijbels voor Tjernobyl kinderen die hier waren
3. St.Manna